Persoane interesate

miercuri, mai 07, 2008

2 vorbe sa-ti mai spun

n-am mai postat de mult si simt o nevoie coplesitoare..acuta, ca o boala..ca pneumonia...ei bine, azi a avut loc minunatul spectacol organizat de liceul pedagogic, maretul spiru haret, cu ocazia zilelor liceului..in cadru acestui spectacol mirific " s-a'ntamplat" si o..sceneta cred ca'i zic astia...nu stiu exact ce nume purta..era cumva un pamflet al carui mesaj, ironic,sigur, era "jos arta, se poate si fara". cumva un tribut adus dadaismului..ei bine ce m-a intrigat, ba mai mult, reflectand asupra chestiei asteia, m-a scos din sarite, e ca saracii liceeni implicati in sceneta habar n-aveau ce-i aia dadaism. n-am nimic cu nimeni personal, a fost haios privind totul dintr-o perspectiva mai pozitiva, insa ei habar n-aveau. mai mult, la un moment dat unul dintre ei tinea un mini-discurs in care a folosit termenii de "priori" si "apriori", termeni pe care probabil mai nimeni nu stia ce inseamna sau macar ca stau la baza multor idei lansate de kant. implicati acolo erau si altii, altii care fac parte din categoria celor care s-au inscris la olimpiada de limba romana si, ajunsi acolo, intrebau in stanga si dreapta ce-i aia "sens conotativ". sigur, poate sunt eu nebuna si cer prea mult, exista si posibilitatea asta. dar daca era clar ca cel putin jumate din cei care stateau inghesuiti in sala teatrului nu stiu ce-i aia dadaism, unde mai pui si termenii lui kant, de ce s-a ales o astfel de sceneta? nu s-a gandit nimeni ca e vorba de-un spectacol pentru liceeni, pentru pustani intre 15 si 18 ani? nu s-a gandit nimeni ca nu-i niciunul doctor docent, critic literar sau filosof?..si astea sunt doar doua exemple din minunata sceneta, ca sunt 99.9% sigura ca mai nimeni nu a inteles exact mesajul "dadaistilor" sau esenta a ceea ce au zis macar 3 dintre cei de pe scena. ce e si mai amuzant, ca ei si-au intrat destul de bine in rol si pareau foarte convinsi de ce ziceau desi nu stiau ce zic...
Ar mai fi o chestiune care ma scoate din minti si nu numai pe mine... OPRISAN!!!..frate oprisan e peste tot, ridici capul sa te uiti la stele si ii vezi mutra pe panouri , mai mult, cu toata campania electorala s-au gandit desteptii sa puna afise gigantice si pe blocuri..si nu oricum, asa incat nea Xulescu de la 3 sa nu mai poata sa-si bea spritul pe balcon si sa admire vrabiute..nu mai admira saracu, nu vede decat spatele afisului care mai mai sa-i intre jumate in casa pe geam.
eu ma intreb asa ca un copil de 15 ani care nu stie politica, oare i-a intrebat cineva pe oamenii aia daca vor sa vada vreo 2 saptamani in sir spatele afisului aluia nenorocit? i-a intrebat oare cineva daca sunt de acord ca in locul razelor de soare dimineata casa sa le fie inundata de o lumina albastra?i-a intrebat careva daca le face placere ca pe peretele lor din sufragerie sa se formeze o umbra asa in care as se poata citi mare PSD??..nu, nu prea cred...mi se pare scandalos, ma oripileaza!!!..aaa, chestia cea mai tare care mi s-a intamplat..in seara de inviere, mergem in statie la non-stop sa cumparam oarece napolitane parca, iar vanzatoare, aproape la fel de acra ca de obice, ne da restul, ne ureaza "paste fericit" si..ca bonus cica..ne da si o..treaba..nu stiu cum s-o numesc..care avea ceva cu maica domnului pe o parte si pe verso era mare sigla nu stiu carui partid care ne ura noua, "muritorilor de rand", sarbatori fericite.noi am ramas perplexe cand am vazut, si cezara a actionat imediat si a aruncat treaba ceea.cumzpuneam, oripilant, ma dezgusta toata campania asta mai rau decat ma dezgusta campaniile anti-drog obisnuite...inchei aici, as mai avea mult cacat de mancat..sau scris..dar e tarziu si..punct..

va salut, ada.

Un comentariu:

  1. paradoxul este ca din fata primariei stapanita de bashincki, se vede ridicol de mare, pe Hotel Unirea, ditamai afisul cu PNL. Crek isi baga astia unghia in gat:)):))

    RăspundețiȘtergere